Wanneer je tussendoor-honger vraagt zowel om iets zoet als iets zout
Uitgebreid getest & goedgekeurd zowel door mijn (oud-) cateringsklanten als door mijn eigen kids & vrienden.
Mama, die nootjes zijn zo hemels – mijn dochter Iza
Enkele dagen geleden realiseerde ik me dat ik van jongs af aan een fervente 'tijdschrift-scheurder' ben geweest. Een paar jaar geleden stopte ik hiermee, waarschijnlijk omdat mijn behoefte aan orde en structuur groter werd dan mijn drang om eindeloze recepten te verzamelen. Dit is een van die knipsels die echt 'scoorde'. Het originele recept scheurde ik zo'n 10 jaar geleden uit een tijdschrift. Met een paar aanpassingen werd het een populair tapashapje voor de klanten die ik een aantal jaar geleden als cateraar had. Vandaag is het een snack die zowel mijn kinderen, mijn partner als mijn vrienden enorm waarderen.
Ovengeroosterde notenmix zoet-zout sensatie
Dit heb je nodig
Voeg alles toe wat je lezer nodig heeft om dit recept perfect te maken, met afmetingen, optionele toevoegingen of alternatieven. Bijvoorbeeld:
2 cups cashewnoten
2 cups amandelnoten
2 cups hazelnoten
1 cup pecannoten
2 eiwit OF 25g aquafaba OF 2 flax egg*
1 el fijne gedroogde rozemarijn
1 kl gerookte paprikapoeder
1/2 kl himalaya zout
1/2 kl cayenne peper
3 eetlepel honing OF rijststroop
zeste van 1 sinaasappel
snuif(je) grof zeezout
We gaan ervoor
Verwarm de oven voor op 180°C & bekleed een ovenplaat met bakpapier
Maak eventueel de flax egg d
Doe alle noten in een kom
Doe de eiwitten, aquafaba of flax egg in een andere kom en klop op tot schuimig. Voeg de kruiden & de zeste toe & meng onder elkaar.
Giet het eiwitten-, aquafaba- of flax egg mengsel over de noten. Meng goed onder elkaar
Giet uit op het bakpapier en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 12 minuten. Haal tussendoor een 2 tal keren uit de oven om door te roeren.
Werk eventueel af met een beetje grof zeezout
Laat me even weten hoe dit gerecht ervaart
Comments